Szakértők vagyunk a fájdalommentes fogászat terén.

Nyitvatartási idő:

hétfő és szerda 08:00-16:00
kedd 08:00-14:00

csütörtök 08:00-13:00
péntek 08:00-12:00
vagy megállapodás szerint

Kapcsolat:

Mobil: +36-70-375-8012
Telefon: +36-96-228-626
E-mail: info@laserdent.hu
9200 Mosonmagyaróvár
Kolbai Károly utca 2

Fogpótlás/fogkorona/híd

Fogkoronák védik a sérült fogakat hosszú távon is. Egy koronát akkor ajánlunk betegeinknek, ha pl. a fogszuvasodás nagyon nagy mértékben károsította már a fogat. Ezeket a fogakat már csak nagy tömésekkel lehetne ellátni és ez a fog stabilitását befolyásolná. Például balesetek után is, ha a fogból nagy darabok törtek ki, ajánljuk a fogkoronát. Ha a hiányzó fogak mellett még saját fogak vannak, akkor lehetséges a fogsor foghíddal való ellátása. A fogkorona/foghíd különböző anyagokból készülhet. Ezt a fogorvossal kell a konzultáció alatt megbeszélni. A legstabilabb és esztétikusabb koronákat cirkóniumból készítik. Cirkon egy stabil és fémmentes anyag. Cirkóniumból készült koronák teljesen átengedik a fényt és az eredeti fogszínhez igazodva teljesen „élethű” hatást keltenek.

Fog implantáció/Implantátumok

A fog implantáció a foggyökér mesterséges pótlása. Az implantátum az állkapocsban helyezkedik el. Az implantátum titániumból készül, biokompatibilis, nem irritálja a környező szövetet, nem allergiakeltő. Az implantátumra kerül rá a fogpótlás (pl. korona, híd, teljes kivehető fogsor).

Be lehet az implantátumot egyből a foghúzás után ültetni?

Ha a fogorvos és a szájsebész úgy döntenek, hogy a csontok mérete az állcsontban megfelel szélességben és magasságban is az implantáláshoz, akkor a foghúzás után egyből be lehet az implantátumot ültetni. A fogíny és az állcsont gyulladásmentesek kellenek hogy legyenek.

Hogy történik az implantálás?

Az első konzultációnál eldönti a fogorvos a beteggel együtt, hogy az implantátum beültetése lehetséges-e. A röntgenkép alapján látja az orvos, hogy a csontok mérete és állapota elegendő-e az implantáció elvégzéséhez. Ha a csontok nem alkalmasak az implantációra, akkor a legtöbb esetben csontpótlásra/arcüreg emelésre van szükség. Az implantátum beültetése rendelőnkben, előzőleges és részletes felvilágosítás után, helyi érzéstelenítésben történik. A szájsebész feltárja az állcsont, beülteti az implantátumot, és varratokkal látja el a sebet. A varratokat 1-2 héten belül kell eltávolítani.

A műtét után 4-6 hónap gyógyulási idővel kell számolni. Erre az implantátum csontosodása miatt van szükség. Ez alatt az idő alatt a beteg ideiglenes fogpótlást kap. A műgyökér és a csontszövet között kialakul egy erős és tartós kapcsolat, ami a fogpótlás alapját biztosítja. Az implantátum becsontosodása alatt (4-6 hónap) nem szabad a műtét helyét bántani. Egy röntgenfelvételt készítünk az implantátumról, hogy meg tudjuk a csontosodás mértékét ítélni. A becsontosodás után a fogínyt fel kell tárni. Itt egy apró műtétről van szó, amit szintén helyi érzéstelenítésben hajtunk végre. A fogorvos behelyezi az implantátumba a felépítményt, ami a kapcsolatot biztosítja az implantátum és a fogpótlás között. Lenyomatot készítünk, ami alapján a fogtechnikai labor a végleges fogpótlást elkészíti.

A fogászati implantátumra feltett fogpótlás olyan, mint a természetes fogazat. Az implantátum a száj higiéniai szabályok betartása mellett a legjobb és a legtartósabb megoldás a fogpótlásra. Állandó száj higiénés ellenőrzés elengedhetetlen.

Szájhigiénia/Air-Flow

Az ultrahangos fogkő eltávolítás után végzett hagyományos polírozás kiegészítéseként ajánljuk a só-polírozást, az úgy nevezett Air-Flow készülékünkkel.
Mint ahogy a neve is mondja, egy ízesített speciális sóval átfújjuk a fogfelszíneket olyan felületeken is, ahol nehezen tisztíthatók a fogak. Különböző ételfestéket, kávé, tea, nikotin okozta elszíneződéseket gyorsan el tudjuk az Air-Flow-val tűntetni. Az Air-Flow egyszerűen eltünteti a foglepedéket is, ami fogszuvasodást, parodontitist (fogágy betegséget) vagy fogínygyulladást is okozhat. Ezért ajánljuk az Air-Flow kezelést félévente egyszer megelőzésképpen is.

Fogfehérítés/ bleaching

A rendelői fogfehérítés egyik típusa a ZOOM2-ACP fogfehérítő rendszer. Garantált siker rövid időn belül. A fogai egy órán belül láthatóan fehérebbek lesznek. Döntsön egy frissebb és egészségesebb mosoly mellett.
A fogfehérítő anyag hatékonyan és biztonságosan fehéríti ki fogait. A kezelés előtt minden esetben fogorvosi konzultáció szükséges, hogy az esetlegesen kezelendő fogakat ne érje káros hatás. Ez csak abban esetben fordulhat elő, ha szuvas fogak kerülnek fehérítési beavatkozásra.

KAPCSOLAT

(Minden mező kitöltése kötelező)

15 + 3 =